Μαθητική Ημερίδα του Δημοτικού Γουρνών με θέμα «Μαθαίνω για τη θάλασσα και πως να την προστατεύω» στο Ενυδρείο Κρήτης | CretAquarium

Μαθητική Ημερίδα του Δημοτικού Γουρνών με θέμα «Μαθαίνω για τη θάλασσα και πως να την προστατεύω» στο Ενυδρείο Κρήτης

Το ταξίδι άρχισε περίπου δύο χρόνια πριν όταν οι μαθητές της Β2 τάξης του Δ.Σ.Γουρνών, πρωτάκια τότε, «βούτηξαν στα βαθιά», έγιναν μικροί ερευνητές και μαζί με την εκπαιδευτικό τους κα Σκουλά Ειρήνη, άρχισαν να μελετούν τη κυρά - θάλασσα και τα πλάσματά της.

Με μέσο την ομαδική δουλειά, το παιχνίδι, την έρευνα, το πείραμα, τη μελέτη στο πεδίο, τις βιωματικές δραστηριότητες, προσπάθησαν να διερευνήσουν και να βρουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αφορούν το θαλάσσιο κόσμο.

Στην πορεία τους αυτή συμμετείχαν σε επισκέψεις στη θάλασσα, σε εργαστήρια, επαγγελματικούς χώρους, σε εκπ/κά προγράμματα μουσείων της πόλης μας καθώς του Ενυδρείου Κρήτης και συνεργαστήκαν με φορείς και οργανισμούς.

Ανοίξανε την αγκαλιά τους και συνεργάστηκαν με επιστήμονες, ερευνητές, βιολόγους καπεταναίους, λιμενικούς, ψαράδες κ.α.

Η αγάπη για το περιβάλλον και ο εθελοντισμός φούσκωναν το πανί του καραβιού τους και ταξιδέψανε σε νησιά πρωτόγνωρα γνώσεων.

Τα αποτελέσματα του «ταξιδιού» αυτού,  θα παρουσιαστούν στο κοινό από τους μαθητές της Β2 Τάξης του Δ. Σ. Γουρνών το  Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 11.00-12.30 μ.μ. στην αίθουσα προβολών του ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, προκειμένου να διεξαχθεί μια μαθητική ημερίδα με θέμα «Μαθαίνω για τη θάλασσα και πως να την προστατεύω», με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα προστασίας των θαλασσών και των ακτών.

Με τιμή,
Παπαδάκης Μιχάλης
Δ/ντής Ενυδρείου Κρήτης

← Επιστροφή στα Νέα

Nike sneakers | Men Nike Footwear