Καλοκαιρινά Τμήματα 2017: Ένα Μοναδικό Καλοκαιρινό Σχολείο στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium! | CretAquarium

Καλοκαιρινά Τμήματα 2017: Ένα Μοναδικό Καλοκαιρινό Σχολείο στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium!

Οι εβδομαδιαίες καλοκαιρινές δράσεις ξεκινούν και φέτος στο Ενυδρείο Κρήτης!

Δώστε τη δυνατότητα στο παιδί σας να εξερευνήσει τo μαγικό θαλάσσιο κόσμο συμμετέχοντας στο καλοκαιρινό παιδικό πρόγραμμα απασχόλησης του Ενυδρείου Κρήτης!

Το θερινό σχολείο του CRETAquarium προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το θαλάσσιο περιβάλλον και τους οργανισμούς που φιλοξενεί, να ανακαλύψουν τα μυστήρια του βυθού, να εξοικιωθούν με τις βασικές αρχές που διέπουν τη θάλασσα γενικότερα και να αναρωτηθούν για τη διαχρονική σχέση άνθρωπος-θάλασσα, όλα αυτά μέσα από τον καλύτερο τρόπο εκμάθησης, το παιχνίδι. Σ’ αυτο το ταξίδι ανακάλυψης συνοδοιπόροι των παιδιών, έμπειροι παιδαγωγοί και ερευνητές θα συμβάλλουν μέσω πληθώρας δημιουργικών δραστηριοτήτων και βιωματικών τρόπων εκμάθησης στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σε ένα απόλυτα ασφαλές γι αυτά περιβάλλον.

Το θερινό παιδικό πρόγραμμα απασχόλησης του Ενυδρείου Κρήτης CRETAquarium
Εχει σχεδιαστεί για ηλικίες 6-10
Τα τμήματα είναι εβδομαδιαία (Δευτέρα με Παρασκευή), 9:00-15:00
Θα  λειτουργήσει από Δευτέρα 10 Ιουλίου έως Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
Οι δραστηριότητες υλοποιούνται στον χώρο του Ενυδρείου Κρήτης (εσωτερικό και εξωτερικό)
Η διάρκεια παρακολούθησης μπορεί να είναι από 1 έως 5 εβδομάδες

Οι Θεματικές ενότητες ανά εβδομάδα

Μικροί Θαλάσσιοι Επιστήμονες - εβδ. 1 (10-14/7/2017)
Τι και πως μελετούν οι θαλάσσιοι επιστήμονες; Ποια είναι τα «εργαλεία» τους; Παρατηρούμε και εξερευνούμε το θαλάσσιο περιβάλλον και τη ζωή που φιλοξενεί. Με απλά πειράματα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα διάφορα φυσικά φαινόμενα που ορίζουν αυτό το περιβάλλον και το σημαντικό ρόλο που παίζει για όλο μας τον πλανήτη και άρα για εμάς τους ίδιους. Ανακαλύπτουμε την ποικιλία της ζωής  και τις πλούσιες προσαρμογές που έχουν αναπτύξει για να μπορούν να ζουν σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον. Κοιτάζουμε την ανατομία συγκεκριμένων ζώων. Γινόμαστε για μια βδομάδα «Μικροί Θαλάσσιοι Επιστήμονες»!

Εξερευνώντας το παρελθόν- εβδ.2 (17-21/7/2017)
Ζούμε σε έναν τόπο με πλούσιο «αρχαίο» παρελθόν. Σχεδόν όπου κοιτάξουμε, σχεδόν όποια πέτρα σηκώσουμε έχει κάτι να μας πει για άλλες μακρινές εποχές, αρκεί να ξέρουμε να διαβαζουμε τα σημάδια. «Μυστικά» του παρελθόντος υπάρχουν καλά κρυμμένα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Πως μελετάμε και ανακαλύπτουμε αυτά τα μυστικά στη στεριά και πως στη θάλασσα; Τί μελετά ένας αρχαιολόγος; Αυτή τη βδομάδα ταξιδεύουμε στο χρόνο μέσα από σημάδια «ξεχασμένα» στο παρόν.

Θάλασσα και Τέχνη - εβδ. 3 (24-28/7/2017)
Η θάλασσα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μαγεύει και εμπνέει τον άνθρωπο. Βλέπουμε την επίδρασή της σε όλες τις τέχνες: ζωγραφική, ποίηση, λογοτεχνία, χορό, μουσική, θέατρο κλπ. Ανακαλύπτουμε μερικούς μεγάλους καλλιτέχνες που έχουν εμπνευστεί από αυτήν, ενώ αφήνουμε και τη δική μας φαντασία να δημιουργήσει.

...σαν Ροβινσώνες - εβδ. 4 (31/7-4/8/2017)
Κατά τη διάρκεια ενός τολμηρού ταξιδιού στη θάλασσα και μετά από αγώνα με τις δυνάμεις της φύσης βρισκόμαστε ναυαγοί σ’ενα νησί «που δεν το΄χει ούτ’ ο χάρτης». Πιο ταπεινοί και με μεγαλύτερο σεβασμό στη θάλασσα που μας δυσκόλεψε αλλά και μας έσωσε, μαθαίνουμε να επιβιώνουμε και να γινόμαστε πιο ανεξάρτητοι. Από το πως να βρούμε και να φτιάξουμε το κατάλυμμά μας, το φαγητό μας, το νερό μας, την ενδυμασία μας κλπ. Αυτή τη βδομάδα η φαντασία μας ταξιδεύει μακριά από τους γνωστούς «νόμους και κανόνες» και μας προκαλεί να φτιάξουμε τους δικούς μας για την καλύτερή μας επιβίωση στο συγκεκριμένο περιβάλλον που έχουμε βρεθεί.

Ταξιδεύοντας... - εβδ. 5 (7-11/8/2017)
Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας καλύπτεται από θάλασσα. Μια θάλασσα η οποία χωρίζει αλλά και ενώνει διαφορετικές ηπείρους, ξεχωριστούς κόσμους, ποικίλους πολιτισμούς και φυλές, διαφορετικά ήθη και έθιμα, μουσικές και χορούς. Αυτή τη βδομάδα ταξιδεύουμε και ανακαλύπτουμε νέους τόπους και χώρες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές. Μαθαίνουμε τις διαφορετικές συνήθειες που επικρατούν σε καθεμία. Ο γύρος του κόσμου σε 5 μέρες! Άραγε ποιο μέρος θα προκαλέσει περισσότερο την περιέργειά μας; Που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε στ’αλήθεια;


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.cretaquarium.gr ή να επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο τηλ 2810 337788 ή στο email: secretary@cretaquarium.gr

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής  εδώ.
Με εκτίμηση,
Παπαδάκης Μιχάλης
Δ/ντής CRETAquarium Θαλασσόκοσμος

best shoes | Nike Release Dates