Η χοροθεατρική παράσταση "GAIA - be the bee" της ομάδας Φυσαλίδα στο Ενυδρείο Κρήτης | CretAquarium

Η χοροθεατρική παράσταση "GAIA - be the bee" της ομάδας Φυσαλίδα στο Ενυδρείο Κρήτης

dance-theatre performance «GAIA - be the bee»

παραγωγή: ομάδα χορού Φυσαλίδα - www.fysalidance.com


συμπαραγωγή: Πράξη Τέχνης Ίμερος 
υπό την αιγίδα του Ενυδρείου Κρήτης – Θαλασσόκοσμος


Η ομάδα χορού «φυσαλίδα» παρουσιάζει τη νέα της χοροθεατρική παραγωγή «GAIA - be the bee» στο Ενυδρείο Κρήτης 8, 9, 15 και 16 Οκτωβρίου στις 20:00.

Το έργο «GAIA-be the bee» διηγείται ιστορίες για την απατηλή αγάπη της εξουσίας, το κόστος της κεφαλοποίησης των πάντων, τον ανθρώπινο αποπροσανατολισμό καθώς απομακρυνόμαστε από τις αγκάλες της Μητέρας Γης. 

Η «ΓΑΙΑ» αποτελεί ένα πρωτότυπο χρονικό της ανθρώπινης κοινωνίας, της σχέσης μας με τη φύση και το συνάνθρωπο, της γυναικείας ύπαρξης σε ένα αγώνα διεκδίκησης και επιβίωσης. Επικεντρώνεται στις θηλυκές φιγούρες που ταξιδεύουν στο χρόνο, μεταμορφώνοντας την ταυτότητα της Θηλυκής Φύσης και του φυσικού περιβάλλοντος, ακολουθώντας τα «σημεία των καιρών»… ή μήπως τελικά τα ορίζουν; 

Σε αυτό το ιδιαίτερα υδάτινο οικο-καλλιτεχνικό ταξίδι έχουμε συνοδοιπόρο τη Θεά των Όφεων κι άλλες αρχέγονες και σύγχρονες μορφές που αναδύονται από εποχές που έχουμε συνδέσει με την αθωότητα, το ρομαντισμό, την αρμονία με τη φύση. Γινόμαστε μάρτυρες της μετάλλαξης, του μαρτυρίου, της αναβίωσης, ακόμα και του θανάτου τους, ελπίζοντας σε αυτή την αναγέννηση που θα συν-κινηθεί με ταπεινότητα κι ευλάβεια, δέος κι ευγνωμοσύνη προς τα θεία φυσικά φαινόμενα και πλούσια αγαθά της μάνας Γης.

 

Μια χοροθεατρική παραγωγή πλασμένη από τα "γήινα" υλικά της κίνησης, τουσύγχρονου χορού και της θεατρικής έκφρασης. Με πρωτότυπα κείμενα και μουσικά έργα διάσημων συνθετών, όλα πλεγμένα σε μια ηχογλυπτική που αγκαλιάζει αρμονικά τον υδάτινο χώρο της παράστασης. Η ΓΑΙΑ έχει έντονα στοιχεία site-specific, αρχιτεκτονικού mapping, σωματοήχων και φωνητικών
αυτοσχεδιασμών. Αποτελεί ένα διαδραστικό ταξίδι ζωής στους χώρους του ενυδρείου, μια διαδρομή-κεντρί αφύπνισης που κραυγάζει μήνυμα SOS στον άνθρωπο καλώντας τον να βγει από τους λαβυρίνθους συμφερόντων της αυτιστικής μοναξιάς και αυτοεξορίας του, και να επιστρέψει με ταπεινότητα στις μεγάλες αγκάλες της μάνας Γης.


Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η κράτηση είναι απαραίτητη.
Η παράσταση προτείνεται για ενήλικες.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6976 255382

GAIA-be the bee
μια σύγχρονη ματιά στην κοινωνία του σήμερα

Περισσότερες πληροφορίες:
http://2jdit.r.ag.d.sendibm3.com/1qkolbvjhi3bd.html