Το Eνυδρείο Κρήτης συμμετέχει στη δράση “WORLD AQUARIUMS AGAINST MARINE LITTERS (ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ)” | CretAquarium

Το Eνυδρείο Κρήτης συμμετέχει στη δράση “WORLD AQUARIUMS AGAINST MARINE LITTERS (ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ)”

 

Το Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή του στη δράση της ΕΕ, “WORLD AQUARIUMS AGAINST MARINE LITTERS (ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ)” με στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σχετικά με τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης.
Από έρευνες προκύπτει ότι κάθε 60 δευτερόλεπτα το περιεχόμενο ενός απορριμματοφόρου φορτηγού καταλήγει στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο το θαλάσσιο περιβάλλον επιβαρύνεται με 100 επιπλέον τόνους σκουπιδιών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2050 υπάρχει ο κίνδυνος τα σκουπίδια στις θάλασσες να είναι περισσότερα από τα ψάρια και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης.


Μπροστά σε μια τέτοια περιβαλλοντική καταστροφή η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Η Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής & Αλιείας (DG MARE) με επικεφαλής τον Επίτροπο Karmenu Vella, σχεδίασε την εκστρατεία OurOcean, με σκοπό την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων που προκύπτουν από την θαλάσσια ρύπανση.  Η δράση “WORLD AQUARIUMS AGAINST MARINE LITTER (ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ)”, στην οποία πάνω από 70 Ενυδρεία ανά τον κόσμο δρουν ως πρεσβευτές για την ενημέρωση των επισκεπτών τους σχετικά με τα προβλήματα από τα σκουπίδια στις θάλασσες, είναι μέρος της εκστρατείας OurOcean. Η επίσημη έναρξη της  δράσης πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό, με την υποστήριξη διακεκριμένων προσωπικοτήτων, όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, ο Γενικός Διευθυντής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) Erik Solheim καθώς και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (WAZA) Doug Cress. Ηγετικά στελέχη των χωρών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν στη Μάλτα στα πλαίσια του 4ου Συνεδρίου OurOcean (5-6 Οκτωβρίου) για να συζητήσουν τις επιπτώσεις της  θαλάσσιας ρύπανσης και να αποφασίσουν τρόπους αντιμετώπισης.


Το Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium ως αρωγός αυτής της προσπάθειας, δημιουργεί μία οπτικοποίηση των καταστροφικών συνεπειών της θαλάσσιας ρύπανσης, διαμορφώνοντας μία δεξαμενή στο χώρο επίσκεψης μόνο με σκουπίδια. Ο στόχος είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες μας παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στις θάλασσες, τους χρόνους αποδόμησης διαφόρων απορριμμάτων, και προτείνοντας τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.
Σας περιμένουμε όλους!

Δείτε το βίντεο το βίντεο του Επιτρόπου Karmenu Vella, αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην ΕΕ (EU Maritime & Fish), να εξηγεί πως το Cretaquarium και τα υπόλοιπα μέλη της δράσης WORLD AQUARIUMS AGAINST MARINE LITTER μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της απειλής αυτής.

 

Η θαλάσσια ρύπανση είναι ένα από τα κύρια θέματα του Συνεδρίου “Our Ocean” που θα λάβει χώρα στη Μάλτα (5 – 6 Οκτωβρίου 2017). Τα ενυδρεία ως πρεσβευτές των θαλασσών, είναι ιδανικοί εταίροι για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα θαλάσσια σκουπίδια, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να προτείνουν δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της θαλάσσιας ρύπανσης. Σε αυτή τη δράση συμμετέχουν περισσότερα από 70 Ενυδρεία σε περισσότερες από 25 χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στον ιστότοπο: https://ourocean2017.org/campaigns/world-aquariums-against-marine-litter, κάνετε "Mου αρέσει" στη σελίδα EU Maritime & Fish και ακολουθείστε το hashtag #OurOcean στα social media.

Κατεβάστε την αφίσα εδώ:

 

jordan release date | Patike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Iicf