Διεθνής Έκθεση στο Ενυδρείο Κρήτης | CretAquarium

Διεθνής Έκθεση στο Ενυδρείο Κρήτης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Πρόσκληση - Σημείο συνάντησης Κεφαλόποδων στο Ενυδρείο Κρήτης – Διεθνής Έκθεση    

Το Ενυδρείο Κρήτης σας Προσκαλεί στα Εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης με θέμα τα κεφαλόποδα την Παρασκευή 31/03/17 και ώρα 19:00.

Με αφορμή το επιτυχές διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών – Ενυδρείο Κρήτης (28-30/03/17) με θέμα τα κεφαλοπόδα (CephalopodSciencefromBiologytoWelfare,) φιλοξενούμε διάφορα εκθέματα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια έκθεσης: Κώστας Παγωμένος, RyutaNakajima, Πάνος Γρηγόριου

 28 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου 2017(ώρες λειτουργίας Ενυδρείου Κρήτης)

Ενυδρείο Κρήτης, CRETAquarium

 Για αιώνες, τα κεφαλόποδα, όπως χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές, έχουν συναρπάσει καλλιτέχνες και τεχνίτες πολλών παράκτιων πολιτισμών. Αναπαραστώνται σε τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, πίνακες ζωγραφικής, τατουάζ, αγαλματίδια, παιχνίδια, καταναλωτικά προϊόντα, γλυπτά, κοσμήματα, κλπ  Μια απλή αναζήτηση εικόνων στο διαδίκτυο για «χταπόδι» και «καλαμάρι» υπερβαίνει τις 55 εκατομμύρια επισκέψεις (hits) στην αγγλική και μόνο, η οποία υπερβαίνει κατα πολύ μια αναζήτηση για τον «AndyWarhol». Αυτός ο αριθμός είναι εντυπωσιακός  αν λάβουμε υπόψη ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καν δει τα ζώα αυτά ποτέ του ζωντανά. Η συγκεκριμένη έκθεση προσπαθεί να εξετάσει αυτή τη βαθιά πολιτιστική συγγένεια με τα κεφαλόποδα η οποία μπορεί να περιλαμβάνει παράγοντες συναισθηματικούς, κοινωνικο-πολιτικούς, μεταφορικούς, θρεπτικούς, βιολογικούς, περιβαλλοντικούς και θρησκευτικούς. Επιπλέον, με εργαλείο τα κεφαλόποδα, η έκθεση αυτή προσπαθεί να δημιουργήσει μια πραγματικά πολύτιμη διεπιστημονική πλατφόρμα για να συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις, τόσο στην τέχνη όσο και στην επιστήμη. Αυτό, με τη σειρά του, θα βοηθήσει στη βαθύτερη κατανόηση της ανθρωπότητας και τη θέση της.

 Με εκτίμηση,

Παπαδάκης Μιχάλης

Δ/ντης Cretaquarium θαλασσόκοσμος


 

Best Authentic Sneakers | Nike News