ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΦΙΞΗ ΝΕΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ | CretAquarium

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΦΙΞΗ ΝΕΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καρχαρίες 2022

 

To Ενυδρείο Κρήτης είχε την χαρά να υποδεχτεί δύο καρχαρίες του είδους «Carcharhinus plumbeus». Οι καρχαρίες αυτοί γεννήθηκαν σε Ενυδρείο της Νότιας Γαλλίας και πρόκειται για νεαρά άτομα.

Για την έλευσή τους ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, ώστε η μεταφορά και η ένταξή τους στις δεξαμενές του Ενυδρείου Κρήτης (CRETAquarium) να γίνει με ασφάλεια και σεβασμό στους βιορυθμούς του συγκεκριμένου είδους και χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία εντός της δεξαμενής.

Η «άφιξη» αυτή υλοποιήθηκε με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς ανανέωσης, ώστε το Ενυδρείο Κρήτης να συνεχίσει να προβάλλει τη θαλάσσια Μεσογειακή ζωή και να αναδεικνύει την διαχρονική σχέση του ανθρώπου µε το θαλάσσιο περιβάλλον, ακολουθώντας πάντα τις αρχές ευζωίας του κάθε οργανισμού που φιλοξενούμε.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το Ενυδρείο Κρήτης φιλοξενεί περίπου 250 είδη και 2500 χιλιάδες οργανισμούς της Μεσογείου, τα οποία μπορούν οι επισκέπτες μας να απολαύσουν από 100 διαφορετικά σημεία παρατήρησης, καθημερινά από τις 9:30 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα.

 

www.cretaquarium.gr