Απελευθέρωση χελώνας CARETTA CARETTA | CretAquarium

Απελευθέρωση χελώνας CARETTA CARETTA

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε μία ακόμη απελευθέρωση μιας μικρής θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, το Σάββατο 19/10/2019 και ώρα 12:00π.μ. (καιρού επιτρέποντος), στην παραλία του ξενοδοχείου Knossos Beach, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η μικρή χελώνα, βάρους 150 γραμμαρίων, βρέθηκε εκβρασμένη στην παραλία των Γουρνών του Ν. Ηρακλείου (Βόρεια ακτή) από κάτοικο της περιοχής, το Σάββατο 2/3/2019. Η αδύναμη χελώνα μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης για τις πρώτες βοήθειες και την περίθαλψή της. Δεν έφερε εξωτερικά σημάδια τραυματισμού παρά μόνο απλή κόπωση με πιθανή αιτία την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στην περιοχή. Τοποθετήθηκε στο ζεστό χώρο των καραντινών του Ενυδρείου, ακολούθησε προληπτική φαρμακευτική αγωγή και δέχτηκε τη φροντίδα από το έμπειρο προσωπικό του Τμήματος Ενυδρειολογίας για την ανάκτηση των δυνάμεών της.

Μετά από  7 μήνες παραμονής και συνεχούς φροντίδας, υγιής και αρκετά ζωηρή είναι σε θέση να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Της ευχόμαστε καλό ταξίδι!

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 

 

jordan release date | Nike